Kragt training

 

KRAGT staat voor:

Kind, Relatie, Anderen, Globe, Toekomst

 

Het is een korte, dynamische groepstraining voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, waarin ze zichzelf beter leren kennen. Dit vergroot hun weerbaarheid, sociale vaardigheid en het zelfbewustzijn. Vooral de wat meer gevoelige, creatieve kinderen kunnen met deze training hun zelfvertrouwen vergroten.

 

Tijdens de KRAGT training laat ik kinderen ervaren hoe je voor een goede balans zorgt tussen bijv. erbij horen en ook jezelf blijven; geven en nemen. Dit gebeurt door middel van gesprekken, visualisaties, intuïtief schilderen of bijvoorbeeld een persoonlijke Kragt-kaart maken. Vrijwel alle oefeningen zijn er op gericht om te verankeren dat je goed bent zoals je bent met al je unieke kwaliteiten en talenten. Door de verschillende soorten oefeningen en creatieve werkvormen, leert het kind verbinding te voelen tussen hoofd, hart en handen. Zo wordt het zich meer bewust van zijn/ haar eigen kwaliteiten, voelt zich sterker en krijgt een stevigere basis voor zijn/haar verdere ontwikkeling.

 

De systemische pijlers die gebruikt worden in de training zijn:

-erkennen wat er is

-ordening/ je plek innemen

-erbij horen

-balans in geven en nemen

 

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in je eigen plek binnen een systeem.  Soms kun je als kind bijv. in het gezinssysteem niet de juiste plek innemen, waardoor je in het schoolsysteem of je sociale omgeving ook niet optimaal kunt ontwikkelen. Systemisch werk geeft inzichten en kan een helende beweging in gang zetten.

Na afloop van de training is het mogelijk een evaluatiegesprek in te plannen.

 

Stuur me een berichtje voor meer informatie.

Of kijk in de agenda voor de eerstvolgende training.